Installeren Ensured PDF Handtekening

Samengevat

Het Ensured PDF certificaat wordt in twee delen geleverd:

• Het certificaat kun je downloaden via een e-mail die je van Xolphin ontvangt. Hiervoor heb je een pick-up password nodig dat je van Xolphin ontvangt.
  • Je ontvangt per post van Xolphin een Safenet token waarop je het certificaat opslaat. Voor gebruik van dit USB-token zul je software en drivers moeten installeren.

Hieronder volgen de instructies voor de installatie en configuratie van het token.

Installatie driver software

Voor gebruik van het token is driver software nodig. Volg de stappen in deze handleiding voor het installeren van de software op je desktop of laptop.

Het token wachtwoord instellen

Tijdens de aanvraag is het een tijdelijk wachtwoord ingevuld door de aanvrager, waarmee het token nu is geconfigureerd. Na de installatie van de driver software voor het token, kan het tijdelijke wachtwoord worden aangepast met de SafeNet tools, op een Windows computer te vinden via de Taakbalk, of op de Mac via de menubalk.

Let op: Na 15 foutief ingevulde wachtwoorden blokkeert het token en is deze niet meer bruikbaar. Het is dus van belang dat de aanvrager (of degene die het tijdelijke wachtwoord weet), de installatie uitvoert.

Ensured certificaat installeren op token

Na de validatie van het certificaat ontvang je een e-mail van Sectigo met hierin een unieke URL waarmee het bestelde certificaat kan worden geïnstalleerd op het token. Dit vereist dat het token aangesloten is op de computer, zodat de installatie direct kan worden afgerond. Na het aanklikken van de zogenoemde pick-up link, zal er kortstondig een melding te zien zijn en gevraagd worden naar het token wachtwoord, waarna de led van het token ongeveer 30 seconden zal knipperen en de installatie voltooid zal worden.

Let op:

• Het certificaat en bijbehorende private key worden geïnstalleerd op het token, en kunnen niet worden geëxporteerd.
  • Het is mogelijk het token op meerdere computers te gebruiken, maar slechts op één tegelijk.

Wanneer deze stap voltooid is kun je gebruik maken van het je certificaat! Meer informatie over het gebruik van je PDF certificaat vind je hier.

Voor het intrekken van je certificaat kun je een e-mail sturen naar administratie@ensured.nl.

Mochten er zich problemen of foutmeldingen voordoen, aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij helpen je graag!